Αρκεί το μαγνήσιο για να κάνει τη σύνθεση του Magnevit ξεχωριστή;

Η εξειδικευμένη φόρμουλα μαγνησίου του Magnevit, εκτός από το Μονοϋδρικό Οξείδιο του Μαγνησίου, περιέχει και βιταμίνη Β6 και βιταμίνη Ε, για μέγιστη απορρόφηση στον ανθρώπινο οργανισμό και αποτελεσματικότητα.


ΒΙΤΑΜΙΝΗ Ε
Η βιταμίνη Ε βρίσκεται σε μερικά τρόφιμα, και είναι διαθέσιμη και ως συμπλήρωμα διατροφής. Η βιταμίνη Ε αντιπροσωπεύει μία ομάδα λιποδιαλυτών ενώσεων με χαρακτηριστικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Η βιταμίνη Ε φυσικής προέλευσης υπάρχει σε οχτώ χημικές μορφές (α-, β-, γ- και δ-τοκοφερόλη, καθώς και α-, β-, γ- και δ-τοκοτριενόλη), οι οποίες έχουν ποικίλα επίπεδα βιολογικής δράσης. Μόνο η α-τοκοφερόλη είναι αναγνωρισμένη για την ανταπόκρισή της στις ανθρώπινες ανάγκες. Οι συγκεντρώσεις των μορφών της βιταμίνης Ε στον ορό του αίματος εξαρτώνται από το ήπαρ, το οποίο μεταβολίζει όλες τις χημικές μορφές εκτός της α-τοκοφερόλης μετά την απορρόφησή τους από το λεπτό έντερο, με αποτέλεσμα η α-τοκοφερόλη να είναι η πιο βιοδιαθέσιμη μορφή βιταμίνης Ε.
Ως προς τη δράση της, η βιταμίνη Ε είναι ένα λιποδιαλυτό αντιοξειδωτικό που καταπολεμά την παραγωγή των ελεύθερων ριζών, μορίων που βρίσκονται σε υψηλό ενεργειακό επίπεδο και αντιδρούν ταχύτατα με οξυγόνο, σχηματίζοντας δραστικές μορφές οξυγόνου, γνωστές και ως ROS. Το σώμα σχηματίζει ενδογενώς τις ROS, όταν μετατρέπει την τροφή σε ενέργεια, και τα αντιοξειδωτικά μπορούν να προστατεύσουν τα κύτταρα από τις βλαπτικές επιδράσεις των ROS.
Οι επιστήμονες διερευνούν εάν η βιταμίνη Ε μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ή την καθυστέρηση των χρόνιων παθήσεων που σχετίζονται με τις ελεύθερες ρίζες, περιορίζοντας την παραγωγή ελεύθερων ριζών και ενδεχομένως μέσω άλλων μηχανισμών. Η βιταμίνη Ε βοηθάει επίσης την ανάπτυξη των τριχοειδών αγγείων. Όταν υπάρχουν περισσότερα τριχοειδή αγγεία, η κυκλοφορία του αίματος βελτιώνεται και η ενδοκυτταρική απορρόφηση του μαγνησίου αυξάνεται.
Μία κλινική έρευνα σχετικά με τη θεραπευτική αξία της βιταμίνης Ε (τοκοφερόλη) οδηγήθηκε στην παρατήρηση ότι η βιταμίνη Ε είχε ευεργετικά αποτελέσματα σε ασθενείς που έπασχαν από συχνές και έντονες νυχτερινές κράμπες. Το σύνολο σχεδόν των ασθενών ανακουφίστηκε σε μεγάλο βαθμό από τα συμπτώματα, μετά από τη λήψη βιταμίνης Ε υπό τη μορφή d, οξικής α-τοκοφερόλης, περιεκτικότητας 100 Ι.U. τρεις φορές την ημέρα πριν από τα γεύματα. Η έρευνα συμπεριέλαβε 24 ασθενείς με κράμπες στα κάτω άκρα και δύο με το σύνδρομο «ανήσυχων ποδιών», κατά το οποίο υπάρχει έντονη παρόρμηση για κίνηση στα κάτω άκρα, συνοδευόμενη συνήθως από δυσάρεστες αισθήσεις σε αυτά.


ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β6
Η βιταμίνη B6 είναι μία υδατοδιαλυτή βιταμίνη που υφίσταται σε τρεις κύριες χημικές μορφές: πυριδοξίνη, πυριδοξάλη και πυριδοξαμίνη. Εκτελεί μία μεγάλη ποικιλία λειτουργιών στον ανθρώπινο οργανισμό και είναι απαραίτητη για την καλή υγεία.
Για παράδειγμα, η βιταμίνη Β6 είναι απαραίτητη για περισσότερα από 100 ένζυμα που εμπλέκονται στο μεταβολισμό των πρωτεϊνών. Είναι επίσης απαραίτητη για το μεταβολισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων, καθώς και για τη μετατροπή της τρυπτοφάνης (αμινοξύ) σε νιασίνη (βιταμίνη).
Τηλ. Επικοινωνίας: +30 210 61 99 886