Αρκεί το μαγνήσιο για να κάνει τη σύνθεση του Magnevit Sport ξεχωριστή;

Η εξειδικευμένη φόρμουλα μαγνησίου του Magnevit Sport, εκτός από το Μονοϋδρικό Οξείδιο του Μαγνησίου, περιέχει και βιταμίνη Β6, βιταμίνη Ε και βιταμίνη D για μέγιστη απορρόφηση στον ανθρώπινο οργανισμό και αποτελεσματικότητα.


ΒΙΤΑΜΙΝΗ Ε
Η βιταμίνη Ε βρίσκεται σε μερικά τρόφιμα, και είναι διαθέσιμη και ως συμπλήρωμα διατροφής. Η βιταμίνη Ε αντιπροσωπεύει μία ομάδα λιποδιαλυτών ενώσεων με χαρακτηριστικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Η βιταμίνη Ε φυσικής προέλευσης υπάρχει σε οχτώ χημικές μορφές (α-, β-, γ- και δ-τοκοφερόλη, καθώς και α-, β-, γ- και δ-τοκοτριενόλη), οι οποίες έχουν ποικίλα επίπεδα βιολογικής δράσης. Μόνο η α-τοκοφερόλη είναι αναγνωρισμένη για την ανταπόκρισή της στις ανθρώπινες ανάγκες. Οι συγκεντρώσεις των μορφών της βιταμίνης Ε στον ορό του αίματος εξαρτώνται από το ήπαρ, το οποίο μεταβολίζει όλες τις χημικές μορφές εκτός της α-τοκοφερόλης μετά την απορρόφησή τους από το λεπτό έντερο, με αποτέλεσμα η α-τοκοφερόλη να είναι η πιο βιοδιαθέσιμη μορφή βιταμίνης Ε.
Ως προς τη δράση της, η βιταμίνη Ε είναι ένα λιποδιαλυτό αντιοξειδωτικό που καταπολεμά την παραγωγή των ελεύθερων ριζών, μορίων που βρίσκονται σε υψηλό ενεργειακό επίπεδο και αντιδρούν ταχύτατα με οξυγόνο, σχηματίζοντας δραστικές μορφές οξυγόνου, γνωστές και ως ROS. Το σώμα σχηματίζει ενδογενώς τις ROS, όταν μετατρέπει την τροφή σε ενέργεια, και τα αντιοξειδωτικά μπορούν να προστατεύσουν τα κύτταρα από τις βλαπτικές επιδράσεις των ROS.
Οι επιστήμονες διερευνούν εάν η βιταμίνη Ε μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ή την καθυστέρηση των χρόνιων παθήσεων που σχετίζονται με τις ελεύθερες ρίζες, περιορίζοντας την παραγωγή ελεύθερων ριζών και ενδεχομένως μέσω άλλων μηχανισμών. Η βιταμίνη Ε βοηθάει επίσης την ανάπτυξη των τριχοειδών αγγείων. Όταν υπάρχουν περισσότερα τριχοειδή αγγεία, η κυκλοφορία του αίματος βελτιώνεται και η ενδοκυτταρική απορρόφηση του μαγνησίου αυξάνεται.
Μία κλινική έρευνα σχετικά με τη θεραπευτική αξία της βιταμίνης Ε (τοκοφερόλη) οδηγήθηκε στην παρατήρηση ότι η βιταμίνη Ε είχε ευεργετικά αποτελέσματα σε ασθενείς που έπασχαν από συχνές και έντονες νυχτερινές κράμπες. Το σύνολο σχεδόν των ασθενών ανακουφίστηκε σε μεγάλο βαθμό από τα συμπτώματα, μετά από τη λήψη βιταμίνης Ε υπό τη μορφή d, οξικής α-τοκοφερόλης, περιεκτικότητας 100 Ι.U. τρεις φορές την ημέρα πριν από τα γεύματα. Η έρευνα συμπεριέλαβε 24 ασθενείς με κράμπες στα κάτω άκρα και δύο με το σύνδρομο «ανήσυχων ποδιών», κατά το οποίο υπάρχει έντονη παρόρμηση για κίνηση στα κάτω άκρα, συνοδευόμενη συνήθως από δυσάρεστες αισθήσεις σε αυτά.


ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β6
Η βιταμίνη B6 είναι μία υδατοδιαλυτή βιταμίνη που υφίσταται σε τρεις κύριες χημικές μορφές: πυριδοξίνη, πυριδοξάλη και πυριδοξαμίνη. Εκτελεί μία μεγάλη ποικιλία λειτουργιών στον ανθρώπινο οργανισμό και είναι απαραίτητη για την καλή υγεία.
Για παράδειγμα, η βιταμίνη Β6 είναι απαραίτητη για περισσότερα από 100 ένζυμα που εμπλέκονται στο μεταβολισμό των πρωτεϊνών. Είναι επίσης απαραίτητη για το μεταβολισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων, καθώς και για τη μετατροπή της τρυπτοφάνης (αμινοξύ) σε νιασίνη (βιταμίνη).


ΒΙΤΑΜΙΝΗ D
Η Βιταμίνη D είναι οργανική ουσία, ανήκει και στις βιταμίνες αλλά και στις ορμόνες. Έχει λάβει το προσωνύμιο «η βιταμίνη του ήλιου», επειδή πέραν της πρόσληψής της από τα τρόφιμα, παράγεται φυσικά από τον οργανισμό μας όταν η ηλιακή ακτινοβολία έρχεται σε επαφή με το δέρμα μας. Η βιταμίνη D είναι λιποδιαλυτή και επηρεάζει τη λειτουργία σχεδόν 2.000 διαφορετικών γονιδίων. Η πιο σημαντική ίσως ιδιότητα της βιταμίνης D είναι η ρύθμιση της απορρόφησης του ασβεστίου και του φωσφόρου. Επίσης, η βιταμίνη D ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Η επαρκής πρόσληψη βιταμίνης D είναι απαραίτητη για τη σωστή ανάπτυξη των οστών και των δοντιών, αλλά και για την αυξημένη αντίσταση σε ορισμένες ασθένειες. Μία νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επίσημο περιοδικό της Αμερικανικής Οστεοπαθητικής Εταιρείας (JAOA) έδειξε ότι υπάρχει συνέργεια μεταξύ της «βιταμίνης του ήλιου» και του πολύτιμου μαγνησίου.
Σύμφωνα με τα νέα ευρήματα, αν τα αποθέματα μαγνησίου στον οργανισμό δεν είναι επαρκή, τότε η βιταμίνη D δεν είναι δυνατό να μετατραπεί στην ενεργή μορφή της και έπειτα να μεταβολιστεί κι έτσι παραμένει ανενεργή στο σώμα. Επίσης, έχει καταγραφεί ότι η βιταμίνη D διεγείρει την εντερική απορρόφηση του μαγνησίου. Για αυτό το λόγο, διερευνήθηκε η επίδραση της συμπληρωματικής αγωγής με βιταμίνη D στα επίπεδα του μαγνησίου στην κυκλοφορία του αίματος σε 126 ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, με μέσο όρο ηλικίας τα 54 έτη. Το αποτέλεσμα ήταν μία σημαντική αύξηση στα επίπεδα του μαγνησίου στον ορό αίματος, μετά από λήψη βιταμίνης D για 6 μήνες (2000 IU/ημέρα). Σύμφωνα με έρευνες, η βιταμίνη D αυξάνει το ρυθμό απορρόφησης του μαγνησίου κατά 5-10%.
Τηλ. Επικοινωνίας: +30 210 61 99 886